Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Wikke Van Stam

Mijn naam is Wikke van Stam en ik ben Sportpsycholoog VSPN®. In het bedrijf Klaar voor de Start geef ik sportpsychologische training en begeleiding aan onder andere sporters in en om Amsterdam. Speciale trajecten voor bijvoorbeeld jonge sporters, sporters met een beperking, teams, maar ook trainers/coaches, ouders of begeleidingsstaf, worden op maat gemaakt. Hierbij valt te denken aan individuele sessie, maar ook workshop en opdrachten.

In de sport zijn er vier groepen factoren die succes bepalen: fysieke, mentale, tactische en technische factoren. Sportpsychologie is er om de mentale kant te trainen, net zoals een sporter dat doet voor het fysieke, technische en tactische deel. Het doel van een traject is om te zorgen dat de mentale conditie van een sporter optimaal wordt. Elke sporter kan er zijn/haar voordeel mee doen! Interesse in een kennismakingsgesprek? Kijk op www.kvds-sportpsychologie.nl of stuur een email naar wikke@kvds-sportpsychologie.nl.

Mijn achtergrond in de sport is breed en lang. Sport is al sinds ik me op mijn 5e bij de eerste sportclub aanmeldde mijn passie; ik vind het geweldig om het te doen en om ernaar te kijken. Sindsdien heb ik verschillende sporten beoefend, zoals volleybal, turnen, roeien, atletiek, windsurfen, hardlopen, wielrennen, bergsport, bossaball, beachvolleybal, skaten, klimmen, voetbal, tennis, squash en nog veel meer. Daarnaast ben ik in aanraking gekomen met nog vele andere sporten. Naast de gezelligheid van de mensen die je tijdens het sporten ontmoet vind ik het lekker om me fit te voelen. Ik hoop dat deze intrinsieke motivatie om te sporten bij iedereen aanwezig is. Ook voor topsporters moet dit dé belangrijkste motivatie zijn om te doen wat je doet. Toen ik tijdens mijn studie bewegingswetenschappen met de psychologie van de sport in aanraking kwam vond ik dat een onderdeel waar heel veel in zit voor sporters en waar ook nog veel te halen is. Hoe vaak hoor je niet van sporters dat het ‘gewoon niet lekker liep’, dat ‘de druk te groot was’ of dat ‘het tegen die ene tegenstander op de een of andere manier nooit lukt’? Dit lijken allemaal onverklaarbare zaken, maar door middel van de sportpsychologie kan het duidelijk worden wat er speelt en hoe ze voorkomen kunnen worden. Dit is iets wat net het verschil kan maken tussen goud en zilver, tussen succes en falen, tussen blijdschap en verdriet. Met andere woorden, dit is iets waar ik samen met sporters aan wil werken!

Mijn locatie

Marcantilaan
1051 NJ Amsterdam
www.kvds-sportpsychologie.nl
wikke@kvds-sportpsychologie.nl

Mijn werkgebied:
  • West Nederland