Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Edith Rozendaal

Sportpsycholoog bij Sportgek.
Training en begeleiding van topsporters, prestatiesporters en sporters die een blokkade ervaren in hun carrière. Onderwerpen in de begeleiding zijn onder andere concentratie, omgaan met zenuwen, druk, twijfels, blessures, overtraindheid, agressie en conflicten.

Auteur van Sportgek en SportMindfulness
In het boek SportMindfullness worden vier sporters beschreven in hoe zij hebben geleerd om te gaan met hun specifieke aandachtspunten en problemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de principes van Mindfulness Based Cognitive Therapy. Steeds vaker zien we in de internationale sport meditatie- en mindfulnesstechnieken terugkomen omdat dit behulpzaam is bij het versterken van de concentratie en omgaan met gedachten en emoties die rond het sporten kunnen belemmeren.
Kenmerk van het boek Sportgek is dat de onderwerpen op toegankelijke manier beschreven worden en dat het makkelijke leesbaar is en herkenbaar voor sporters. Onderwerpen zijn doelen stellen, wedstrijdspanning, visualisatie, concentratie, gedachtetraining en mentaal wedstrijdplan.

Performance Coach bij Sportgek
Training/coaching op het gebied van Performance and Health. Vertaling van sportpsychologische principes en Mindfulness naar presteren en duurzame inzetbaarheid op het werk.
Doelen van de training/coaching:
- (nog) beter en blijvend presteren onder druk
- preventie van uitval
- motivatie behouden/hervinden onder intern en extern moeilijke omstandigheden

Overige werkzaamheden:
Freelance re-integratie/bewegingsdeskundige bij Winnock
Multidisciplinair reintegratiebedrijf traint clienten naar blijvende werkhervatting en normaal functioneren. Clienten met langdurige gezondheidsklachten die het functioneren belemmeren zoals klachten van het bewegingsapparaat, chronische moeheid en/of burnout. Kernwaarden training: eigen verantwoordelijkheid nemen, denken in mogelijkheden, nieuw perspectief krijgen, loslaten, aan den lijve ervaren, initiatief nemen, holistische benadering.
Freelance trainer mentale weerbaarheid bij de Politie
In het Project Mentale Weerbaarheid bij de Politie worden 33.000 agenten in een 4-daagse training op basis van sportpsychologische principes getraind. Het boek Sportgek wordt daarbij als handleiding en basis ingezet door de projectleiding en externe en interne trainers.

Achtergrond
Bewegingswetenschappen
Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Mijn locatie

Landstraat 66
1814 BG Alkmaar
www.sport-gek.nl
info@sport-gek.nl

Mijn werkgebied:
  • Heel Nederland