• Ga recht op je doel af
  • VSPN - de standaard in sportpsychologie -
  • Verbeter je prestaties
  • Doelgericht
  • Verleg je grenzen

Welkom op de website van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN), de standaard in sportpsychologie.


In onze ogen is sportpsychologie voor iedereen. Van recreatiesporter tot Olympisch atleet, van sportbegeleider tot geaccrediteerde VSPN-sportpsycholoog. De VSPN is het platform voor het delen en waarborgen van alle mogelijke sportpsychologische kennis.
Ons ultieme doel: meer plezier en betere sportprestaties.
Dit doen we zo: 

  • Wij versterken de samenwerking tussen al onze leden, zodat we samen de sportpsychologie steviger op de kaart zetten;

  • De VSPN zet de standaard voor experts in de sportpsychologie en mentale training door accreditatie en opleiding;

  • Sportpsychologie zoveel mogelijk een vast onderdeel van alle sportstructuren in Nederland laten worden, zodat elke sporter hiermee kennismaakt;

  • VSPN vormt het platform voor het delen en waarborgen van sportpsychologische kennis door samenwerking tussen sporters en coaches, sportpsychologen, docenten en wetenschappers.


VSPN
 - Sportplezier & succes voor alle sporters 


Doe je mee? Sluit je aan bij ons groeiende netwerk


Meld je aan voor de VSPN nieuwsbrief

Meld je aan als lid van de VSPN

-----------------------------------------------------------------

Dag van de sportpsychologie


Vanaf dit jaar staat de woensdag van de nationale sportweek in het teken van sportpsychologie, wij hebben woensdag 23 september uitgeroepen tot dag van de sportpsychologie. Op deze dag kan heel sportend Nederland kennismaken met sportpsychologie en de vereniging voor sportpsychologen in Nederland. VSPN-sportpsychologen door het hele land organiseren gratis workshops en activiteiten zodat iedereen, jong en oud, recreatie en topsporter, sportpsychologie kan komen ervaren. Ben jij benieuwd naar wat sportpsychologie voor jou kan betekenen? Kijk dan in de VSPN-agenda op www.dagvandesportpsychologie.nl om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.Klik op het plaatje om het gave promofiompje te zien! 


Sportpsychologen

Vind een sportpsycholoog die bij jou past. Er zijn meer dan tachtig sportpsychologen aangesloten bij de VSPN, verspreid en werkzaam over heel Nederland. Iedere sportpsycholoog heeft zijn eigen specialisme en achtergrond.

Bekijk alle sportpsychologenActueel

Op de website van de VSPN kun je al het nieuws omtrent de sportpsychologie in Nederland volgen. Hiernaast vind je de laatste drie berichten.

Bekijk alle berichten

SportLAB Sedoc - sportpsychologie als innovatie

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor zijn programma hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden. In deze zesdelige ...

Lees meer

Verslag NLCoach congres - Sportpsychologie; de nieuwste inzichten

Op 25 mei 2018 was het NLCoach congres "Sportpsychologie; de nieuwste inzichten". Lees hier een kort verslag van deze inspirerende dag in Zwolle....

Lees meer

De mentale kant van de Spelen - van verschillende kanten belicht

Tijdens de Olympische Spelen hebben verschillende SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® artikelen geschreven over de mentale kant van de sport, welke gepubliceerd zijn op sportzorg.nl.

...

Lees meer