Actueel

Samenwerking VSPN en Embloom

13 Nov

Embloom en Vereniging voor SportPsychologie in Nederland gaan samenwerking aan!


Leden van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) met de accreditatie SPORTPSCYHOLOOG VSPN® kunnen vanaf nu met korting gebruikmaken van het Basic abonnement van Embloom. Hiermee wordt de inzet van e-health door sportpsychologen gestimuleerd. Daarnaast sluit het ook goed aan op de Postgraduate opleiding tot praktijksportpsycholoog (POPS). Tijdens deze opleiding wordt sinds dit jaar het platform van Embloom gebruikt en maken de sportpsychologen in opleiding al kennis met de inzet van e-health.  

Lees Meer

Verslag 19 januari 2017 - Tata Steel Chess Symposium - Gezonde geest in een gezond lichaam

07 Feb

Op 19 januari 2017 vond het Tata Steel Chess Symposium met als titel "Gezonde geest in een gezond lichaam"plaats.
Sprekers waren: Thom van ‘t Hek, Hans Böhm, prof. dr. Erik Scherder, Hans Bohm, Theo Werner, Peter Blangé, Marleen van Amerongen, Nouchka Fontijn.


SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, docent sportpsychologie VSPN en orthopedagoog Drs Daniëlle van der Klein-Driesen was aanwezig en schreef het volgende verslag van dit symposium, aangevuld met een visuele weergave van de inhoud van het congres door Yara Rietdijk.


 

Lees Meer

Verslag bijscholing VSPN sportpsychologen op 22 november

01 Dec

Op 22 november vond de ALV van de VSPN plaats. Voorafgaand aan deze vergadering was er mogelijkheid tot bijscholing voor alle leden van de VSPN. Hiervan is door velen gebruik gemaakt om door collega's uitgebreid voorgelicht te worden over de voor hen specifieke topics.
Zo was er een lezing van Joost Pluijms, onderzoeker sportpsychologie en bezig aan de POPS opleiding om zijn accreditatie als VSPN®SPORTPSYCHOLOOG te behalen, over de inhoud van zijn proefschrift.
Ook heeft ons gewaardeerd lid Peter Paul Moorman verschillende aspecten van visualisatietechnieken besproken. Een van de deelnemers heeft verslag gedaan van de leuke en slimme tips die werden uitgewisseld deze middag.

Lees Meer

Sportpsychologie voor het eerst vergoed via de zorgverzekering in 2016

29 Nov

Per 1 januari 2016 zijn er weer nieuwe pakketten met nieuwe vergoedingen bij de zorgverzekeringen en voor het eerst wordt er begeleiding door een sportpsycholoog voor een deel vergoed.


Welke verzekeringen geven deze vergoeding?

Lees Meer

Tips om jouw favorietenrol waar te maken

26 Jun

Ook deze zomer zijn er grote sportevenementen zoals nu het EK voetbal, de Tour, Wimbledon en niet te vergeten de Olympische Spelen. Individuen en teams werken lang toe naar de grote toernooien en er wordt veel van ze verwacht. Deze hoge verwachtingen zorgen voor druk en spanning. De nationale topsporters weten vaak hoe zij hiermee om kunnen gaan, al liep het tijdens het EK voetbal bij Spanje toch niet helemaal lekker. Maar niet alleen topsporters krijgen te maken met hoge verwachtingen, druk en spanning. Veel sporters zullen het gevoel kennen de topfavoriet te zijn. Hoe kun je hiermee omgaan?

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:12345