Actueel

Sportpsychologie - Bakker en Oudejans

30 Jun

In de categorie "Boekrecensie" zullen verschillende boeken met sportpsychologische onderwerpen de aandacht krijgen.
We starten met het boek "Sportpsychologie" van Frank C. Bakker en Raoul R.D. Oudejans, docenten en onderzoekers sportpsychologie.

Lees Meer

De mythe die "presteren onder druk" heet

30 Jun

"Presteren onder druk", kan dat of is het een mythe? En is "een strafschoppenserie een loterij"? Of is het net zo goed een trainbaar onderdeel van de sport? Nu aan het begin van de kwartfinales van het EK voetbal mogelijk een onderwerp wat weer regelmatig ter sprake kan komen.


Onze SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® schrijven met regelmaat blog artikelen over verschillende onderwerpen en op verschillende plakken. Matthijs Kruk heeft nu voor sportzorg.nl een artikel geschreven over 'de mythe die "presteren onder druk" heet'.

Lees Meer

Verdediging proefschrift Vana Hutter vrijdag 20 mei 2016

09 May

Training and assessment for sport psychology practice

Op vrijdag 20 mei verdedigt Vana Hutter haar proefschrift genaamd: 'Training and assessment for sport psychology practice'

De verdediging is openbaar en zal plaatsvinden in de aula van de VU om 11.45 uur.

Het proefschrift is te downloaden op http://proefschrift.online/hutter/

Lees Meer

Mental Coach congres vrijdag 8 april 2016

18 Feb

Mentaal is abstract, je kunt het niet aanraken omdat het geestelijk is! Dat maakt het mysterieus en interessant!

Op vrijdag 8 april 2016 organiseren NLcoach en de Hogeschool van Amsterdam een congres wat geheel in het teken staat van het thema ‘MENTAAL’. Tijdens dit congres staat kennis halen en delen incl. de vertaling naar de werksituatie van trainers en coaches centraal. Kortom: je krijgt veel nieuwe informatie en tips en trics die je direct kunt gebruiken in je eigen praktijk! Het congres vindt plaats in de ALO Amsterdam (Locatie aan de dr. Meurerlaan 8). Het congres start om 16.00 uur en duurt tot 20.45 uur.


Sprekers: Alyson Annan (plenaire spreker), Jacques Brinkman, Ruben Dekker, Rianne van Strien, Berber van den Berg, Jan Sleijffer, Remco Koopmeiners en Roel Zijlstra

Lees Meer

Sportpsychologie voor het eerst vergoed via de zorgverzekering in 2016

29 Nov

Per 1 januari 2016 zijn er weer nieuwe pakketten met nieuwe vergoedingen bij de zorgverzekeringen en voor het eerst wordt er begeleiding door een sportpsycholoog voor een deel vergoed.


Welke verzekeringen geven deze vergoeding?

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:1234567