Actueel

Tips om jouw favorietenrol waar te maken

26 Jun

Ook deze zomer zijn er grote sportevenementen zoals nu het EK voetbal, de Tour, Wimbledon en niet te vergeten de Olympische Spelen. Individuen en teams werken lang toe naar de grote toernooien en er wordt veel van ze verwacht. Deze hoge verwachtingen zorgen voor druk en spanning. De nationale topsporters weten vaak hoe zij hiermee om kunnen gaan, al liep het tijdens het EK voetbal bij Spanje toch niet helemaal lekker. Maar niet alleen topsporters krijgen te maken met hoge verwachtingen, druk en spanning. Veel sporters zullen het gevoel kennen de topfavoriet te zijn. Hoe kun je hiermee omgaan?

Lees Meer

Congres - Heel Nederland mentaal sterk en gezond - 13 september 2015

02 Jul

Hoeveel procent van een prestatie hangt af van uw mentale gesteldheid? Topsporters geven als antwoord ruim 70%! En op school? Hoe zenuwachtig is uw kind voor de Cito-toets of het eindexamen? En herinnert u uw eerste rijexamen nog? Niet zelden gaat het mis vanwege spanning of angst. Maar ook op het werk. Kunt u de werkdruk en reorganisaties nog aan? Op 13 september zal tijdens het congres "Heel Nederland mentaal sterk en gezond ingegaan worden op deze thematiek.

Lees Meer

Sport medisch congres 21 juli 2015 - ‘Game, Set and Patch’ - over tennis

30 Jun

Dinsdag 21 juli vindt een eendaags congres plaats in Rotterdam wat zich richt op fysiotherapeuten, (sport)artsen en (tennis)coaches. Vooraanstaande sprekers zullen ‘Game, Set and Patch’ aan de hand van vier hoofdthema’s behandelen:
- Medische problemen bij jongeren
- Elleboogblessures
- Mentale problemen bij tennissers (door SPORTPSYCHOLOOG VSPN® Yoran Verschoor)
- Heup- en liesklachten bij het tennis

Lees Meer

Masterclass - Psychologie in het voetbal - 17 september 2015

30 Jun

Psychologie krijgt in het hedendaagse topvoetbal een belangrijke rol. Maar wat houdt het werken in de top van het voetbal eigenlijk in? Drie internationale sportpsychologen delen op 17 september tussen 15.00 uur en 18.00 uur hun kennis en ervaringen over werken in het topvoetbal.

Lees Meer

5 vragen voor: .... de sportdietist

05 Jun

In de serie "5 vragen voor" vandaag een interview met sportdietiste Saraï Pannekoek. Zij gaat in op de mentale aspecten die van invloed kunnen zijn op de voedselinname van een sporter en de interdisciplinaire aanpak bij specifieke casussen met onder andere een sportpsycholoog.

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:1234567