Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Martijn Ruitenburg

Dr. Martijn Ruitenburg (Rhoon, 1983) is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en sinds 2011 fulltime werkzaam als sportpsycholoog. Na het behalen van zijn Master Bewegingswetenschappen en de Basisaantekening Sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft hij de Post-academische opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog met succes afgerond. Martijn is in januari 2016 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Martijn is geaccrediteerd om te werken met de Jungian Type Index (JTI) en heeft cursussen gevolgd om de Emotional Freedom Techniques (EFT) en de Psychologische Prestatie Lijst voor Sporters™ (PPLS™) te kunnen gebruiken.

Martijn kent zijn sportgeschiedenis in het voetbal. Na twee jaar in de jeugdopleiding van USV Elinkwijk te hebben gespeeld, kreeg hij op zijn 17e de kans om bij Telstar in de A1 te voetballen. Na een leerzaam jaar volgde een periode van 6 jaar in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, eerst bij VV Noordwijk en later bij SV Geinoord Nieuwegein. Deze ervaring gebruikt Martijn momenteel om op het veld mentale training te kunnen geven aan de spelers van het Paralympisch CP voetbal team, dat komende zomer zal deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Naast het begeleiden van diverse sporters, is Martijn actief als trainer Mentale Kracht bij de politie. Tevens heeft Martijn zich als voorzitter van de Lustrumwerkgroep bezig gehouden met het organiseren van het lustrumcongres ter ere van het 25-jarig bestaan van de VSPN.

Martijn is werkzaam op locaties in Zwolle, Utrecht en Amsterdam.

Mijn locatie

Saffierlaan 63
3523 RB Utrecht
www.coach2score.nl
martijn@coach2score.nl

Mijn werkgebied:
  • Heel Nederland