Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Wanda Schapendonk

Ik geef al vele jaren mentale training aan talenten en (top)sporters op nationaal, internationaal, Olympisch en Paralympisch niveau in verschillende disciplines. Mentale training geven doe ik met veel plezier, het is leuk om te ontdekken waar ieders talent zit en om te zorgen dat dit talent zich verder ontwikkelt. Ik doe dit onder andere door sporters mentale vaardigheden aan te leren zoals het stellen van de juiste doelen, aandacht en concentratietraining, omgaan met wedstrijdspanning, ademhaling-en ontspanningstraining, visualisatie, en gedachtesturing.
Een specialisatiegebied van mij is het begeleiden van oud-topsporters naar een volgende carrière.

Op dit moment ben ik werkzaam als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in een fysiotherapiepraktijk, waarbij we multidisciplinair met geblesseerde (recreationele) sporters, topsporters en talenten werken.
Tevens werk ik bij NOC*NSF bij het project TeamNL@work, om (oud-) topsporter te ondersteunen bij de volgende carrière, zodat ik met mijn voeten in de klei sta. Mijn passie voor sport heb ik ontwikkeld door vroeger zelf op hoog niveau te hockeyen.

Ik ben afgestudeerd in de neuro- en biopsychologie aan de Universiteit Utrecht en heb vervolgens de Europese Master Sport en Exercise Psychology behaald aan de Universiteit van Amsterdam en Leuven.

Mijn locatie

Mississippidreef 61
3565 CE UTRECHT Utrecht
http://www.triastotaal.nl/specialisaties/
Wandaschapendonk@hotmail.com

Mijn werkgebied:
  • Midden Nederland