Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Ruben Dekker

Expert in topsportbegeleiding Ruben C. Dekker (1967) is eigenaar van adviesbureau TOP|CC. Naast unieke ervaring als sportpsycholoog te werken in het betaald voetbal begeleidt hij sinds 1996 vele talenten, coaches, teams en topsporters presterend op recreatief, nationaal, Europees en Olympisch niveau. Inmiddels bestaat een zeer breed werkveld en heeft Ruben een rijke ervaring opgebouwd in atletenbegeleiding, coachadvisering en het bouwen van sportteams uit diverse takken van sport.

Sinds 2008 is Ruben als sportpsycholoog verbonden aan het SportMedischCentrum van de KNVB en werkt als praktijkprofessional vanuit verschillende expertisecentra samen rondom mentale begeleiding, prestatieherstel en blessurepreventie.

In navolging van sportpsycholoog Bruno Demichelis (MilanLab/ Chelsea FC) is Ruben opgeleid vanuit de toegepaste neurowetenschap en naast prestatie-coaching gespecialiseerd in het optimaliseren van mentaal herstel. Vanuit deze expertise ontwikkelde Ruben de neurotraining en heeft hij in 2000 de REST-ruimtes in de Nederlandse (top)sport geïntroduceerd. Hiermee worden atleten en coaches met overbelastingrisico of een verhoogde herstelbehoefte multidisciplinair begeleid.

Ter advisering en ondersteuning van coaches beschikt TOP|CC over een eigen online testplatform, waarmee mentale factoren als mindset, veerkracht en blessurerisico van atleten en teams in kaart wordt gebracht. Dit instrument wordt gebruikt voor de advisering en coaching in optimaal presteren en ter aanvulling van reguliere blessurebehandelingen.

In zijn vrije tijd is hij jeugdhockeycoach en lid van de medische commissie bij Hilversumsche MHC. Daarbij speelt hij nog wekelijks zijn voetbalwedstrijden bij HC-FC Victoria in de 'klassieke' veteranencompetitie.

Mijn locatie

KNVB Campus Woudenbergseweg 56-58
3707 HX Zeist
www.topcc.nl
r.dekker@topcc.nl

Mijn werkgebied:
  • Heel Nederland