Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Joep Teeken

‘… volmaakt in harmonie zijn met wat je op dat moment aan het doen bent, weten dat je sterk bent en jezelf in staat achten je lot, althans op dat moment, te bepalen en daarbij ook het gevoel hebben dat je geniet … een ervaring waarin geest en lichaam zonder enige moeite met elkaar samenwerken …’
S.A. Jackson & M. Csikszentmihalyi, 1999


Dit is een toestand die het beste uit je zelf haalt. Het is volgens vele sporters een ultieme ervaring. Vaak wordt gedacht dat een dergelijke ervaring slechts voor een enkeling is weggelegd en dat het je overkomt, maar niets is minder waar. Succes is geen toeval. En daar lever ik graag een bijdrage aan.

In 2004 ben ik mijn eigen sportpsychologie-praktijk gestart. Ik ben sinds 2003 lid van de Vereniging voor Sportpsychologen in Nederland. In 2006 ben ik opgenomen in het register SPORTPSYCHOLOOG VSPN® als Praktijksportpsycholoog, Sportpsycholoog Onderzoeker en Docent Sportpsychologie. Sindsdien heb ik trainingen van het prestatiegedrag verzorgt voor individuele atleten van Olympisch niveau tot een recreatief niveau, sportteams, coaches en ouders van sportende talenten.

Met de toe te passen wetenschappelijk onderbouwde methodes, technieken, concepten en vaardigheden heb ik meer dan 10 jaar ervaring. Ik maak vanuit respect, betrokkenheid en pure interesse echt contact met atleten, coaches, begeleiders en ouders. Om hun zo echt te leren kennen en begrijpen: wat gaat in hun om, waarom doen ze wat ze doen. Dit contact zorgt voor een veilige en vertrouwde werkomgeving, zodat ik hun inzichten kan geven, hun bewuster kan maken van hoe gedachten en gevoelens het prestatiegedrag beïnvloeden. Om een bijdrage te mogen leveren aan de bewustwording, verandering in prestatiegedrag en persoonlijke ontwikkeling geven mij voldoening. Iets geven aan een ander waardoor hij/zij nog lekkerder in zijn/haar vel zit, groeit en bloeit en beter wordt, dat is mooi. Daar ga ik voor.
De doelen van mijn trajecten in de sport zijn training van het prestatiegedrag in het kader van talentontwikkeling en optimaal presteren. Hierbij staat altijd het welzijn van de betrokkene centraal.

Er is meer dan alleen mijn werk … ik heb een vrouw en 3 kinderen. Graag breng ik tijd met hen door. Ook zit ik vaker op mijn mountainbike en dan lekker genieten van de beweging en de omgeving. Daarnaast houd ik van lekker eten en lachen.

Mijn locatie

Aldeneikerweg 2
6109 RJ Ohé en Laak
www.sportpsycholoogteeken.nl
info@sportpsycholoogteeken.nl

Mijn werkgebied:
  • Zuid Nederland