Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Matthijs Kruk

Als sport- en prestatiepsycholoog werk ik met iedereen die een mindset wil creëren die nodig is om dat gedrag te vertonen dat nodig is om in een specifieke situatie de optimale prestatie te leveren.

Iedere sporter is daarom welkom. Van jong tot oud, van hoog tot laag niveau, van prof tot amateur.

Vanuit mijn achtergrond als sociale psycholoog en de trainingen die ik geef in het bedrijfsleven m.b.t. prestatiepsychologie, liggen mijn specialisaties vooral in teamsporten. Voetbal, hockey, handbal, waterpolo etc, maar ook bowling, paintball, estafetteploegen. Elke sport waarbij er meer dan genoeg tijd en ruimte is om na te denken (darts, hardlopen, schaken, snooker, tennis etc) heeft mijn speciale aandacht.

Ik ben sterk in het 'toewerken naar een moment': samen met iemand de weg uitstippen én bewandelen naar zijn of haar top. Ik ben inzetbaar in het Nederlands, in het Engels en in het Spaans. Vanwege een gedeelde visie op sportpsychologie heb ik in 2009 met mijn collega Patrick van der Molen de praktijk Sportgeest opgezet. Wij werken vooral vanuit het Sport Medisch Centrum Amsterdam (www.smcamsterdam.nl) en SMC Fysiomed (www.fysiomed.org).

Om de drempel naar sportpsychologie en mentale training te verkleinen, heb ik samen met twee collega SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® het online platform Prestum.nl opgezet. Onze missie: kwalitatief hoogwaardige mentale trainingen voor iedereen!

Mijn locatie

Olympiaplein 74a
1076 AG Amsterdam
www.sportgeest.nl
matthijs@sportgeest.nl

Mijn werkgebied:
  • Internationaal