Sportpsycholoog

  • Home
  • Sportpsycholoog

Petra Sauter - De Munck

"Vol enthousiasme en vertrouwen, gaan voor win-win!"

Sportpsycholoog Petra Sauter - de Munck combineert haar kennis met haar passie in haar praktijk voor sportpsychologie: Tough Minds. Zij begeleidt sporters, coaches, teams en andere presteerders in het verbeteren van het mentale aspect van hun (sport)prestaties.

Tough Minds:
Tough Minds is een team van 3 geaccrediteerde sportpsychologen. Zij begeleiden sporters, coaches, teams en andere presteerders in het mentaal krachtiger zijn in hun sport, werk of coaching.
Iedereen herkent wel de situaties waarin je graag zelfverzekerder of beter gefocust wilt zijn. Voor een ieder die een stap verder wil in het waarmaken van zijn ambities, bieden zij individueel afgestemde mentale begeleiding.

* individuele coaching
* team coaching
* workshops
* trainingen

Achtergrond:
Petra merkte gedurende haar eigen sportbeoefening dat juist het mentale aspect vaak het verschil maakte in prestaties, zowel op positieve als op negatieve wijze. Echter werd er op dit aspect niet of nauwelijks gecoacht. Vragen als: “Hoe belangrijk is motivatie in vergelijking met technische en tactische vaardigheden? Hoe raak ik goed geconcentreerd? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de spanning vóór me laat werken in plaats van tegen me?” zocht zij een antwoord op. Maar ook in haar opleiding in de Bewegingswetenschappen kwamen de antwoorden op deze vragen nog onvoldoende naar voren, want “welk deel van een prestatie is dan mentaal?” Om deze vragen te kunnen beantwoorden is zij zich gaan specialiseren in de sportpsychologie. Ondertussen doet zij dit niet langer met als hoofdreden om haar eigen prestaties te verbeteren, maar vooral om ook anderen daar in te begeleiden.

Sinds het afronden van de Post-academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, is zij geaccrediteerd lid van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Sinds oktober 2014 is Petra is ook bestuurslid van de VSPN. Daarnaast is zij geaccrediteerd om te werken met de Jungian Type Index (JTI) en geeft zij ook mentale trainingen bij de politie en in het bedrijfsleven.

Praktijk:
Petra houdt praktijk in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, maar werkt ook graag op de (sport)locatie zelf in de (ruime) Randstad.

Mijn locatie

Sportcampus Zuiderpark, ingang SMC Den Haag: Meester P. Droogleever Fortuynweg 24, 2533 SR Den Haag
2533 SR Den Haag
www.toughminds.nl
petra@toughminds.nl

Mijn werkgebied:
  • West Nederland