Actueel

Discussieavond lidmaatschappen VSPN

25 Feb

De VSPN (Vereniging Sport Psychologie Nederland) organiseert op donderdag 11 maart een discussieavond over lidmaatschappen en we willen graag dat er vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken over meegepraat wordt. Ook juist door mensen die (nog) geen lid zijn maar wel interesse hebben in sportpsychologie. Hieronder de uitnodiging

Lees Meer

Bijscholingsdag 7 oktober – Lessons learned from Rio

03 Oct

Het programma is bekend:
ochtendprogramma start met een workshop van prof. dr. Paul Wylleman, Prestatiemanager Prestatiegedrag bij NOC*NSF. Aan de hand van zijn ervaringen tijdens de Olympische Spelen in Rio2016 reflecteert hij wat je als sportpsycholoog nodig hebt om sporters te begeleiden in voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen.


Rogier Hoorn zal in de middagsessie verslag doen van zijn ervaringen als expert prestatiegedrag bij NOC*NSF in het traject naar Rio middels interviews met een olympische coach en sporter. Rene Wolff, bondscoach van de baanwielrenploeg, zal een deel van de middag aansluiten om een toelichting te geven op de mentale uitdagingen van zijn ploeg. Daarnaast zal Joyce Sombroek, keepster van het NL dames hockeyelftal aansluiten om verslag te doen van de prestaties van de hockeydames.


Meld je nu aan voor de volgende bijscholingsdag door een mail te sturen naar: herregistratie@vspn.nl

Lees Meer

Top in je Kop Symposium – “Mentale training voor sporttalenten” - 28 oktober 2016

10 Sep

Top in je Kop is een unieke online mentale training voor sporttalenten die mentaal sterker willen worden. In 9 stappen leren jonge sporters mentale vaardigheden die nodig zijn op weg naar de top. Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de officiële lancering van de training. Vanuit drie verschillende invalshoeken wordt het belang van mentale training in talentontwikkeling belicht: wetenschap, praktijk en online. Interessant voor jeugdtrainer-coaches en anderen die betrokken zijn bij talentontwikkeling.
Deelnemers ontvangen ook een voucher voor deel 1 van Top in je Kop: Brons. Hiermee kan een sporttalent onder het toezicht van zijn of haar coach en/of sportpsycholoog de eerste drie stappen van de online mentale training volgen (www.topinjekop.nl).Lees Meer

Masterclass “Sportpsychologie - een aparte tak van sport” - 28 oktober 2016

10 Sep

Van een sportpsycholoog VSPN® wordt verwacht dat hij of zij inzetbaar is in alle takken van sport. Uiteraard met de nodige bagage aan sportkennis en inzicht in mentale factoren die in die sport een rol spelen. Er zijn ook sportpsychologen die er bewust voor kiezen om zich te specialiseren in één sport. In deze masterclass delen twee van deze sportpsychologen op een interactieve manier hun kennis en kunde. Uitgangspunt is dat het specialiseren als sportpsycholoog ook een aparte tak van sport is. We trappen af met voetbal en na de lunch richten we ons op golf. De masterclasses zijn voor VSPN® geaccrediteerde sportpsychologen. ’s Avonds vindt op dezelfde locatie het Top in je Kop symposium (www.topinjekop.nl) plaats, waar iedereen aan deel kan nemen.

Lees Meer

Lessons learnd from Rio - Bijscholingsdag voor leden

27 Sep

Bijscholingsdag 7 oktober – Lessons learned from Rio


Meld je nu aan voor de volgende bijscholingsdag door een mail te sturen naar:  herregistratie@vspn.nl


Wat?


In deze bijeenkomst zullen we met enkele betrokkenen reflecteren op wat er in Rio allemaal is gebeurd en wat we daar als sportpsycholoog van kunnen leren. Wij hebben verschillende sprekers uitgenodigd variërend van een Olympische sporter, coach, SPORTPSYCHOLOOG VSPN® tot betrokkenen vanuit NOC*NSF.


Waar?


Tulip Tennis Center, Kininelaantje 12, te Hilversum.
Kom je met het OV? Laat het ons even weten, dan kijken wij of er een pick-up service beschikbaar is.


Wanneer?


7 Oktober 2016, van 10 tot 18uur.


Hoeveel punten?


Deze dag wordt gewaardeerd met 2 dagdelen aan bijscholingspunten


Meld je nu vast aan, dan wordt je op de hoogte gehouden over de precieze invulling van de dag!

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:12345