Actueel

Top in je Kop Symposium – “Mentale training voor sporttalenten” - 28 oktober 2016

10 Sep

Top in je Kop is een unieke online mentale training voor sporttalenten die mentaal sterker willen worden. In 9 stappen leren jonge sporters mentale vaardigheden die nodig zijn op weg naar de top. Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de officiële lancering van de training. Vanuit drie verschillende invalshoeken wordt het belang van mentale training in talentontwikkeling belicht: wetenschap, praktijk en online. Interessant voor jeugdtrainer-coaches en anderen die betrokken zijn bij talentontwikkeling.
Deelnemers ontvangen ook een voucher voor deel 1 van Top in je Kop: Brons. Hiermee kan een sporttalent onder het toezicht van zijn of haar coach en/of sportpsycholoog de eerste drie stappen van de online mentale training volgen (www.topinjekop.nl).Lees Meer

Masterclass “Sportpsychologie - een aparte tak van sport” - 28 oktober 2016

10 Sep

Van een sportpsycholoog VSPN® wordt verwacht dat hij of zij inzetbaar is in alle takken van sport. Uiteraard met de nodige bagage aan sportkennis en inzicht in mentale factoren die in die sport een rol spelen. Er zijn ook sportpsychologen die er bewust voor kiezen om zich te specialiseren in één sport. In deze masterclass delen twee van deze sportpsychologen op een interactieve manier hun kennis en kunde. Uitgangspunt is dat het specialiseren als sportpsycholoog ook een aparte tak van sport is. We trappen af met voetbal en na de lunch richten we ons op golf. De masterclasses zijn voor VSPN® geaccrediteerde sportpsychologen. ’s Avonds vindt op dezelfde locatie het Top in je Kop symposium (www.topinjekop.nl) plaats, waar iedereen aan deel kan nemen.

Lees Meer

Lessons learnd from Rio - Bijscholingsdag voor leden

27 Sep

Bijscholingsdag 7 oktober – Lessons learned from Rio


Meld je nu aan voor de volgende bijscholingsdag door een mail te sturen naar:  herregistratie@vspn.nl


Wat?


In deze bijeenkomst zullen we met enkele betrokkenen reflecteren op wat er in Rio allemaal is gebeurd en wat we daar als sportpsycholoog van kunnen leren. Wij hebben verschillende sprekers uitgenodigd variërend van een Olympische sporter, coach, SPORTPSYCHOLOOG VSPN® tot betrokkenen vanuit NOC*NSF.


Waar?


Tulip Tennis Center, Kininelaantje 12, te Hilversum.
Kom je met het OV? Laat het ons even weten, dan kijken wij of er een pick-up service beschikbaar is.


Wanneer?


7 Oktober 2016, van 10 tot 18uur.


Hoeveel punten?


Deze dag wordt gewaardeerd met 2 dagdelen aan bijscholingspunten


Meld je nu vast aan, dan wordt je op de hoogte gehouden over de precieze invulling van de dag!

Lees Meer

Sportpsychologie - Bakker en Oudejans

30 Jun

In de categorie "Boekrecensie" zullen verschillende boeken met sportpsychologische onderwerpen de aandacht krijgen.
We starten met het boek "Sportpsychologie" van Frank C. Bakker en Raoul R.D. Oudejans, docenten en onderzoekers sportpsychologie.

Lees Meer

De mythe die "presteren onder druk" heet

30 Jun

"Presteren onder druk", kan dat of is het een mythe? En is "een strafschoppenserie een loterij"? Of is het net zo goed een trainbaar onderdeel van de sport? Nu aan het begin van de kwartfinales van het EK voetbal mogelijk een onderwerp wat weer regelmatig ter sprake kan komen.


Onze SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® schrijven met regelmaat blog artikelen over verschillende onderwerpen en op verschillende plakken. Matthijs Kruk heeft nu voor sportzorg.nl een artikel geschreven over 'de mythe die "presteren onder druk" heet'.

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:1234567