Actueel

Interview met .... Maaike Bierstekers, SPORTPSYCHOLOOG VSPNĀ®

18 Sep

Sportpsycholoog is een boeiend beroep met veel afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Lees hier meer over de inhoud van het werk, het leven en de passie van SPORTPSYCHOLOOG VSPN® Maaike Bierstekers

Lees Meer

Verdediging van proefschrift: De mythe van de rode bloedcel

18 Sep

Op vrijdag 9 oktober zal de openbare verdediging van het proefschrift "De mythe van de rode bloedcel - verbetert epo of bloeddoping de prestaties van wielrenners en andere duuratleten" plaatsvinden aan de Open Universiteit. Locatie is het gebouw Pretoria van de Open Universiteit te Heerlen.

Lees Meer

5 vragen voor: ... de sportarts

28 Aug

In de rubriek 5 vragen voor vandaag een interview met sportarts Sietske van Berkel, werkzaam in de Isala klinieken in Zwolle. Aan haar werden de volgende vragen gesteld: 

Lees Meer

Tips om jouw favorietenrol waar te maken

26 Jun

Ook deze zomer zijn er grote sportevenementen zoals nu het EK voetbal, de Tour, Wimbledon en niet te vergeten de Olympische Spelen. Individuen en teams werken lang toe naar de grote toernooien en er wordt veel van ze verwacht. Deze hoge verwachtingen zorgen voor druk en spanning. De nationale topsporters weten vaak hoe zij hiermee om kunnen gaan, al liep het tijdens het EK voetbal bij Spanje toch niet helemaal lekker. Maar niet alleen topsporters krijgen te maken met hoge verwachtingen, druk en spanning. Veel sporters zullen het gevoel kennen de topfavoriet te zijn. Hoe kun je hiermee omgaan?

Lees Meer

Congres - Heel Nederland mentaal sterk en gezond - 13 september 2015

02 Jul

Hoeveel procent van een prestatie hangt af van uw mentale gesteldheid? Topsporters geven als antwoord ruim 70%! En op school? Hoe zenuwachtig is uw kind voor de Cito-toets of het eindexamen? En herinnert u uw eerste rijexamen nog? Niet zelden gaat het mis vanwege spanning of angst. Maar ook op het werk. Kunt u de werkdruk en reorganisaties nog aan? Op 13 september zal tijdens het congres "Heel Nederland mentaal sterk en gezond ingegaan worden op deze thematiek.

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:12345678