Actueel

12 juni 2015 - Congres voor trainer-coaches: “Sportpsychologie en het totale mensprincipe”

01 Jun

Heeft u als trainer-coach interesse in sportpscyhologie en wat dit voor u en uw sporters kan betekenen? De afgelopen jaren is het mentale aspect in de begeleiding van sporters en teams steeds belangrijker geworden. 

Op vrijdag 12 juni vindt het congres Sportpsychologie en het totale mensprincipe plaats. Het congres is toegankelijk voor iedere trainer-coach ongeacht tak van sport en het niveau waarop de trainer-coach sporters begeleid.Tijdens dit congres worden actuele inzichten gegeven op het gebied van sport- en prestatiepsychologie. Verder zal ingegaan worden op de diverse vaardigheden die je als trainer-coach moet hebben om je sporters of teams mentaal te kunnen begeleiden.

Lees Meer

5 vragen voor een sportfysiotherapeut - Behoefte aan mentale begeleiding

25 Feb

In de rubriek 5 vragen voor ... stellen we vragen aan andere disciplines die werken in de sport. Deze keer 5 vragen voor een sportfysiotherapeut over of er behoefte is aan mentale begeleiding.

Een SPORTPSYCHOLOOG VSPN(R) werkt graag in een multidisciplinair team. Wilt u hier meer over weten en meepraten over het optimaliseren van multidisciplinaire samenwerking, kom dan naar het VSPN lustrumcongres op 10 april 2015.

Lees Meer

Lustrumcongres 10 april 2015 - een verslag

23 Jan

Op de lustrumpagina is een verslag te lezen van ons Lustrumcongres in 2015!


Lees Meer

VvBN Symposium 2015

22 Jan

Big data, (ook) in de bewegingswetenschappen?
Op vrijdag 27 maart 2015 vindt het VvBN Symposium 2015 plaats. Het symposium is een initiatief van de Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland (VvBN) en Arko Sports Media.

Lees Meer

Wat betekent 'SPORTPSYCHOLOOG VSPN®'?

22 Jan

De titel 'sportpsycholoog' is geen beschermde titel. Dit houdt in dat iedereen zich sportpsycholoog mag noemen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Hetzelfde geldt ook voor 'psycholoog', 'mental coach' of 'mentale trainer'. Het is daarom goed om te weten wanneer je met een geregistreerde sportpsycholoog te maken hebt of daarnaar op zoekt bent. Vanuit de VSPN is daarom een registratiesysteem ingevoerd. Sportpsychologen met de juiste, wetenschappelijke opleiding en de nodige ervaring mogen de titel 'SPORTPSYCHOLOOG VSPN®' voeren. Dit is wel een beschermde titel.

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:345678