Actueel

Masterclass voor leden VSPN: ‘Klinische psychologie, werken in een interdisciplinair team en beroepsethiek’

20 Apr

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) biedt in samenwerking met NOC*NSF een reeks masterclasses aan. In de vier masterclasses zal dieper worden ingegaan op verschillende thema’s:   • Klinische psychologie, werken in een interdisciplinair team en beroepsethiek

  • Slaap en herstel

  • Omgaan met onvoorziene omstandigheden

  • Kwetsuurpreventie, revalidatie en pijnmanagement


Op donderdag 23 april vindt de eerste masterclass plaats. Het thema van deze masterclass is: ‘Klinische psychologie, werken in een interdisciplinair team en omgaan met beroepsethische kwesties’. 


Er zal een klinisch psycholoog spreken over de behandeling van topsporters, al dan niet met een psychische stoornis. Daarna zal vanuit twee invalshoeken worden gekeken naar het werken in een multidisciplinair team. Samen met een Expert Prestatiegedrag van NOC*NSF en een klinisch psycholoog werkzaam in het leger wordt besproken tegen welke moeilijkheden zij aanlopen bij het werken in een team van verschillende disciplines. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen tussen sport en het leger? Tot slot zal een afgevaardigde van de Bestuurscommissie Ethische Zaken van het NIP uiteenzetten wat je als psycholoog wel en niet kan delen in een interdisciplinair team. 

Voor een compleet overzicht van het programma klikt u hier

NIP-huis, Nieuwekade 1-5, Utrecht
NIP in samenwerking met NOC*NSF
Masterclass

Voor meer informatie en inschrijving:
http://www.psynip.nl/het-nip/agenda/masterclass-nip-noc_nsf.html


Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.