Actueel

SportLAB Sedoc - sportpsychologie als innovatie

02 Apr

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor zijn programma hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden. Hij neemt de kijker in zes afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. 
Gevoelens van stress kennen we allemaal; bijvoorbeeld voor een belangrijk examen of sollicitatiegesprek. Maar hoe zorg je ervoor dat je controle over de stress krijgt en in de juiste flow voor de prestatie komt? Welke technieken gebruiken topsporters hiervoor? Gregory praat onder andere met Frank en Ronald de Boer, die allebei op een cruciaal moment in hun voetbalcarrière een penalty gemist hebben. Hoe kwam dat? En hoe kan je ervoor zorgen dat een topsporter kan omgaan met grote druk? 

Gregory vraagt het aan een sportpsycholoog. En als topsporter kon Gregory goed omgaan met de prestatiedruk, maar als kandidaat van De Slimste Mens heeft hij hulp nodig van een psycholoog om zich goed te kunnen focussen. 
Lukt het hem om geen black-out te krijgen tijdens de opnamen?
Heb je dit programma gemist? Niet getreurd! Hieronder vind je de link om de afleveringen terug te kijken. Veel kijkplezier!


https://www.uitzendinggemist.net/…/4707…/Sportlab_Sedoc.html

Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.